DPB tarafından 16 Aralık 2019 tarihinde başlatılmış olan 2828 sayılı kanun kapsamında memur alımında son güne geldik. Henü tercih yapmamış olan adaylar için son gün ve tercih detayları ve sonuç tarihi hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

DETAYLAR NEDİR?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında kamuya en az ilkokul mezunu memur alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu yönde Tercih işlemleri geçen hafta başladı ve artık sona eriyor. Tercihlere göre, Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca DPB tarafından yerleştirme yapılacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

  • Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,
  • 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden
  • Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,

Şartları aranmaktadır. Bu şartların hepsine mütabık kalan adaylar tercih yapabilecek. 

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM:

2828 Sayılı kanun kapsamında kamuya İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi için 543,  Ortaöğretim (Lise) düzeyi için 832, Önlisans düzeyi için 91 ve Lisans düzeyi için 95 adettir.

TERCİH SRÜRECİ SONA ERİYOR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamıdna ve Devlet Personel başkanlığı kapsamında yürütülen 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunundan yararlanana devlet bünyesinde yetişen adayların atanması kapsamında 16 Aralık 2019 tarihinde başlatılan tercih süreci devam ediyordu. Ancak adaylar için süre daraldı ve adaylar terchlerini en geç 23 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda Adaylar tercihlerini en geç 23 Aralık 2019 tarihi ve saat 23:59 a kadar yapılması gereklidir.

Tercihler e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Ayrıca aşağıdaki ilanın detyaları adında bağlantıyı kullanarak tercih kılavuzuna ulaşabilir ve tüm detayları inceleyebilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını DPB’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi DPB e-Uygulama 2828 Sosyal Hizmetler Sistemi bölümünden yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

TERCİH KILAVUZU

Hak Sahibi Sorgulama Ekranı

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim