Kamuya Memur Alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara ve başvuru süreci devam eden ilanlara göre 5 Farklı Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak için memur alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup, adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca alımlar en az lise mezunu kapsamında yapılacak olup ilanların detaylarını İşin olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR VE İLAN DETAYLARI:

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı:

Bakanlık ÖSYM üzerinden 30 Kamu Personeli Alımı Yapacak. Alımlar KPSS 2021/4 Tercih kılavuzu ile yapılacak. Bu kapsamda 30 kişilik kadro fakrlı alanlarda Mühendis Alımı yapılacak. Merkez ve Taşra teşkilatı için alım yapılacak olup ÖSYM üzerinden KPSS Puanı ile tercihler 16 Mart 2021 tarihinde başlamış olup en geç 23 Mart 2021 tarihinde sona erecektir. Adaylardan aranan başvuru şartları ve nitelik kodlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Bakanlığa bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 104 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında yapılacak.

Buna göre VGM Kadın Erkek adaylar içerisinden 81 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Başvurular en geç 02 Nisan 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bir diğer ilana göre ise VGM işçi statüsünde 23 kişilik boş kadro ile KPSS Şartı aramaksızın Temizlik Görevlisi alımı yapacak. Başvurular 22 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıkla.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:

AÇSHB 2021 yılı için 250 memur alımı yapılacağını bildirmişti. İlan 30 Aralık 2020 tarhinde yayımlanmış olan başvuru süreci için herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak yayımlanan ilana göre 16 Farklı alanda 250 uzman yardımcısı alınacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı:

MEB 2021 yılı için sözleşmeli Öğretmen alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 19 bin 940 kişilik boş kontenjan ile yapılacak. Bu kapsmda Sözlemeli olarak 83 farklı alanda 2021 yılı Öğretmen alımı yapılacak. Ayrıca adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den en az 50 puan almış olmak şartı aranacak. Bu yönde En az KPSS 50 Puan İle Memur Alımı yapılacak. İlana başvurular 15 Mart 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. İlan detayları için Buraya Tıklayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile Coğrafi Bilgi Sistemi Memur Alımı yapacak. Alımlar 

  • 4 Kişi Bilgisayar Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği,
  • 4 kişi Harita Mühendisliği / Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği,
  • 2 kişi Şehir ve Bölge Planlama,

alanlarından yapılacak. Adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim