Ekonomi Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere boş pozisyonlara göre her sene personel alımı yapmaktadır. Merkezi yerleştirme memur atamaları ile Ekonomi Bakanlığı personel alımı yaptığı gibi yıl içerisinde açıktan atama yöntemi ile de alımlar yapılmakta ve adaylara yazılı ya da sözlü mülakatlar yapılmaktadır. 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile merkezi yerleştirme atamaları yapılacak ve Ekonomi Bakanlığı da bu alımlarda memur alımı gerçekleştirecek. Yayımlanan kadrolara göre toplam 10 Memur alımı yapılması bekleniyor. Peki kimler başvuru yapabilir ne mezunu olmak gerekiyor?

Kimler Başvuru Yapabilir

Ekonomi Bakanlığı 2016 KPSS/2 merkezi yerleştirme atamalarında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 10 memur ataması yapacak. Peki bu alımlara kimler başvurabilir? Öncelikle başvuru yapılacak kadro ile adayın mezun olduğu bölüm alakalı olmalı ve nitelik koduna sahip olmalıdır.

Ortaöğretim mezunu - 1 personel
Önlisans mezunu - 3 personel
Lisans mezunu - 6 personel

Yukarıda hangi mezunlar için Ekonomi Bakanlığının toplam kaç personel alımı yapacağı belirtilmiştir. Alınacak olan adayların teknisyen, tekniker, mühendis, veri hazırlama ve kontrol işletmeni pozisyonlarında istihdam edecektir. Başvuru yapmak ve detayları öğrenmek isteyenlerin aşağıda ki linkleri takip etmesi gerekmektedir.

Ortaöğretim Kadroları
Önlisans Kadroları
Lisans Kadroları

 
Editör: TE Bilisim