Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapılacak. Söz konusu memur alımı ilanlarına sadece 2828 sayılı Sosyal Hşzmetler kanunu kapsamında devlet koruması altında olan adaylar başvuru yapabilecekler.

805 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Aile Bakanlığı tarafından yayımlanan 2828 sayılı kanununa göre memru alımları için Türkiye genelinde kamu kurum ve kamu kuruluşları bünyelerindeki eksikliği gidermek için toplamda 805 kişilik kadro ilei İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak.

EGM, MSB, TCDD, TPAO, TSE VE MALİYE BAKANLIĞI MEMUR ALIMLARI:

2828 sayılı kanuna göre alım yapacak kamu kurum ve kuruluşları içerisinde yer almakta olan kurumlar içerisinden, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, genel Kurmay Başkanlığı, Hava- Deniz ve kara Kuvvetleri komutanlıkları, Devlet Demiryolları, Türkiye Petrollleri Anonim Ortaklığı, Türk Strandartları Enstitüsü ve Maliye Bakanlığı memur alımı yapacak. Bu haberimizde sizlere bu kurumların öel niteliklerinden bahsedeceğiz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

2828 sayılı kanuna göre memur alımları için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlanısı olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Emniyet Genel Müdürlüğüne yerleşen adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yazılı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait kadroları tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği’nin “Çalışma şartı” başlıklı 39’uncu maddesinde; “18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılan sınavlar veya benzeri sınavlar sonucunda söz konusu Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (B) grubu kadrolara atananlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atananlar, görevden çekilen personelden yeniden göreve atananlar ve Hazine Avukatı unvanına atananlar; atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen iki yıl görev yapmak zorundadırlar. Bu sürenin hesabında izinli sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz.” hükmü yer almakta olup, Hazine ve Maliye Bakanlığı kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, KARA KUVVETLERI KOMUTANLIĞI, DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarına atanacakların ilgili mevzuat gereği sağlam olmaları, sevk edilecekleri hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "Devlet Memur Adayı Olur" kararlı rapor almaları ve yaptırılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayamayan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarını tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TCDD Genel Müdürlüğü pozisyonlarına atanacak bütün adaylar, TCDD Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde yer alan unvanlar için bu Yönergede belirtilen sağlık koşullarını taşımak zorundadır. Ayrıca Genel Müdürlük bünyesine yerleştirilen adaylar atandıkları iş yerlerinde 5 yıl süre ile görev yapmadan görev yeri değişikliği talebinde bulunamayacaklardır.

TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI

TPAO’yu tercih edecek adayların atanmaları için ağır ve tehlikeli işlerde çalışabileceklerini gösterir sağlık kurulu raporu almaları zorunludur. Bu nedenle TPAO’yu tercih edecek adaylardan atanmadan önce ağır ve tehlikeli işlerde çalışabileceklerini gösterir sağlık kurulu raporu istenecektir. TPAO’yu tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ

Türk Standartlari Enstitüsü pozisyonlarına yerleştirlecek adaylar 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 27 nci maddesine göre sözleşmeli statüde istihdam edileceklerdir. Bu nedenle tercihte bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurması gerekmektedir.

TERCİHLER DEVAM EDİYOR!

Söz konusu olan 2828 sayılı Devlet koruması altındaki memur alımları için tercihler 14 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup en geç 21 Eylül 2020 tarihi saaat 23:59 a kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini sadece  www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

TERCİH KILAVUZU BURADA