Emniyet Genel Müdürlüğü 21. dönem POMEM sonuçları açıklandı!  Polis memuru adayların merakla beklediği Polis Akademisi Başkanlığı tarafından üniversite mezunları arasından yapılacak olan alımlar için sonuçlar adaylara duyuruldu. Kadın ve erkek polis alımlarında yapılan değerlendirmelerde lisans ve ön lisans mezunları arasında toplamda 10 bin 218 aday belirlendi. POMEM sonuçlarını öğrenmek için haberimizin devamını okuyunuz.

Açıklanan sonuçlarda adayların almış oldukları başarı puanlarına göre sıralaması yapıldı. Adaylar polis meslek eğitim merkelerinden alınacakları eğitim sonrası göreve başlayacaklar. Lisans mezunları arasında kadın polis alımında bin aday belirlendi. Lisans mezunları arasında erkek adaylardan ise 7 bin 218 aday hak kazandı. Ön lisans mezunları polis alımında ise Bin 800 erkek ve 200 kadın olmak üzere alım yapılan toplam aday sayısı 10 bin 218 olarak açıklandı.

21. DÖNEM POMEM SONUÇLARI

POMEM sınav sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ve Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar TC kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile birlikte siteye giriş yaparak öğrenebilecekler.  Sonuçlar için: ( https://www.egm.gov.tr - http://www.pa.edu.tr)

KAZANAN ADAYLAR EĞİTİME NE ZAMAN ÇAĞIRILACAK?

Asıl olarak hak kazanan adayların 4 Mart pazar günü saat 17:00'a kadar intibak eğitimlerinde başlayacaklar. Adaylar için belirtilen POMEM'de hazır bulunmaları istenilecek. Ayrıca sınavı kazanan adaylar intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda yapmamaları ve getirdikleri belgelerde eksiklik bulunması gibi durumlarda kendi isteği ile vaz geçmiş sayılacaklar. 

YEDEK ADAYLAR NE ZAMAN ÇAĞIRILACAK?

Asıl listede kazanamayan ve yedeklerde bulunanlar için bekleyiş devam edecek. Yapılan alımlarda mevzuat gereği asıl adaylardan istenilen sağlık ve diğer şartları taşımayanlar yerine yedek sırasına göre yeni adaylar çağırılacak.

Editör: TE Bilisim