Belediyeler Memur alımı listesi yayımladı. KPSS'den Düşük Puan alanlar için bu haberimizde sizlere Belediye memur alımı ilanlarını derledik. Bu kapsamda Türkiye Geneli olmak üzere 10 farklı belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 866 kişilik boş kadro ile Düşük KPSS Puanı İle memur alımı ilanı yayımladılar. En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Peki hangi belediye memur alımı yapacak? Alım yapılacak kadrolar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek? tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Söz konusu olan belediye 866 kişilik boş kadro ile bünyesine,

  • Zabıta Memuru,
  • İtfaiye Eri,
  • Düz Memur,
  • Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,
  • Tekniker,
  • Mühendis,
  • Tahsildar,
  • Sosyal Çalışmacı,
  • Sosyal Hizmetler Uzmanı,

kadrolarında alım yapılacak.

HANGİ BELEDİYE MEMUR ALACAK?

10 farklı belediye ilan yayımladı. Bu kapsamda alım yapacak belediyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Edirne Belediyesi, Osmangazi belediyesi, Karapınar Belediyesi, Köprüköy Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Altın başak Belediyesi alım yapacak.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE BAŞVURU ALINACAK?

KPSS'den düşük puan alan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecek. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60, 65 puan almış olmaları gereklidir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile, devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

KADROSUNA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Şartları:

Zabıta ve İtfaiye Eri alımlarına başvuru yapacak adaylar KPSS ve Genel nitelikler dışında Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B sınıfı sürüc belgesinbe sahip olmaları gereklidir.

Diğer Kadrolar İçin Özel Şartlar:

Diğer memur alımı kadrolarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar 35 yaşından büyük olmamak ve belirtilen eğitim seviyesinde mezun olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

10 Belediyenin memur alımı başvurusunda bulunmak isteyen adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir. İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İBB 541 İtfaiye Eri Alımı İlanı 2021 - Kadın Erkek En az Lise ve 60 KPSS İle

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 İtfaiye Eri Alacak! En Az Lise ve 60 KPSS İle

Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS En Az 50 ve 60 Puan İle 171 Memur Alımı

Melikgazi Belediyesi 65 KPSS Puanı İle Zabıta Memuru Alımı İlanı

Edirne Belediyesi İtfaiye Eri Alımı

Osmangazi Belediyesi 60 KPSS-Ön Lisans ve Lise Memur ve Zabıta Alacak

Karapınar Belediyesi 60 KPSS Puanı İle Zabıta Memuru Alımı İlanı Yayımlandı!

Altınbaşak Belediyesi Zabıta Memuru Alımı

Köprüköy Belediyesi KPSS 60 Puan İle Memur Alımı Yapacak! En Az Lise Mezunu

Lüleburgaz Belediyesi MYO ve Lisans Mezunu Düşük KPSS İle Memur Alacak

Editör: TE Bilisim