Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ön lisans ve lisans düzeyinde memur alımı yapacak. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ise 78 personel alımı gerçekleştirilecektir. 

Türkiye genelinde 81 il ve 900 ilçede kamu kurumları çok sayıda memur ve personel alımı yapacak. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM KPSS 2020/1 tercihlerini başlattı. Mülakat olmadan gerçekleştirilecek olan personel alımlarında adaylar 2500 den fazla kadro için tercih yapacaklar. Tercih işlemleri 23 Temmuz 2020 tarihinde ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi ve ÖSYM büroları aracılığıyla başvurularını gönderebilecekler. Başvuru yapmak isteyen kamu personeli adayları tercih ücreti olarak 20 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. Adaylar bunun için anlaşmalı bankalardan ve ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden kredi kartı ile tercih ücretini yatırabilirler.

MÜLAKATSIZ MEMUR ALIMI OLACAK!

Eğitim düzeyinde lise, önlisans, ve Lisans mezunu olarak mezun olan ve KPSS seçme sınavı 2018 tarihinde yapılan sınavlara giren adayların tercih hakları bulunacak. 2018 KPSS P3, P93 ve P94 puan türlerinden en yüksek puandan başlanarak küçük puanı doğru sıralama yapılacak ve bu sıralamadan kadro adedince yüksek KPSS oran adaylar atanacaklar. Geçtiğimiz günlerde farklı kurumların ilanlarını detaylı olarak açıklamıştık. Bu yazımızda ise Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ne yapılacak personel alımlarının detaylarını aktarıyoruz.

DEVLET MALZEME OFİSİ;

ÖNLİSANS MEZUNU: Devlet Malzeme Ofisi önlisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadrolarda Ankara ilinde görevlendirmek üzere memur kadrosunda ve hemşire kadrosunda alımı yapacak adaylar bu Alında 3003 ve 3017 nitelik kodlarına sahip olmaları gerekecek.

LİSANS MEZUNU: Devlet Malzeme Ofisi'nin Lisans mezunu kadrolarında 8 farklı tercih hakkı bulunacak bu kadrolarda mühendis Merkezi satın alma uzman yardımcısı, mimar kadrolarından oluşacak adaylar İstanbul ile Ankara ilinde görevlendirilecekler. Başvuru şartlarında nitelik kodları, Mühendisler için her bir ilanda farklılık göstermektedir 4561, 4577, 4611, 4531, 4533, 4503, 7113, 4431 nitelik kodları Lisans mezunu adaylar için başvuru şartları arasında yer alacak. 

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ;

LİSANS MEZUNU; Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün alımları sadece lisans düzeyinde gerçekleştirilecek. KPSS 2020/1 tercihlerinde göç idaresi müdürlüğü Veri hazırlama kontrol işletmeni Mütercim, mühendis, sosyal çalışmacı kadrolarını tercih yapabilecekler. Adaylar Türkiye'nin farklı İllerinde görevlendirilebilecek. Başvuru şartlarında istenilen nitelik kodlardan bir tanesi 4001 6225 bulunuyor. Adaylar KPSS puan türüne göre herhangi bir tercih sonucunda mülakat yapılmadan atanacaklar.

https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html

Editör: TE Bilisim