387 memur alım süreci için Diyarbakır Belediyesi tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamada mülakat işlemlerinin hakkaniyetle gerçekleştirileceğine değinen belediye, şuanda boş kadro sayısının bin 110 olduğunu ve belediye yönetim kurulu tarafından yapılan toplantı ve çalışmalar neticesinde 387 memur alımına karar verildiğine yer verdi. Bu alımlardan sonra 700 kişilik daha kadrosunun boşta kalacağını ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri, mülakatlarda çıkacak soruları adayların kendileri kura çekerek belirleyeceklerini söyledi. Yapılan açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı...

SIRALAMALARIN YAPILMASI

" Bu aşamadan sonra, her bir değişik ünvanlı memur kadrosu için yapılacak müracaatlar KPSS puanı en yukarıda başlamak üzere sıralanacaktır. Bu sıralama alımın 5 katı kadar olacaktır. Örneğin 6 mimar alımı için müracaat edenlerden KPSS puanı en yüksek ilk 30 kişi en yüksek puandan başlamak üzere sıralanacak ve mülakata çağrılacaktır. Sınavın taban puanı 60'tır. " şeklinde aktarıldı.

MÜLAKAT SÜRECİ

" Mülakata hak kazanan adayların sınav giriş belgeleri de belediyemizin internet sitesine yüklenecek olup, bu belgede adayın hangi gün mülakata alınacağı belirtilecektir. Adaylar TC kimlik numaraları ile bu belgeye ulaşabileceklerdir. Mülakatta her adaya ilan metninde belirtilen şekilde 4 ayrı konudan 1'er soru sorulacaktır. Ayrıca, girdiği alana ilişkin bilgi ve becerisi de değerlendirilecektir. Adaylar kendilerine sorulacak soruları çekecekleri kura sonucu kendileri belirleyeceklerdir. " ifadelerine yer verildi.

Mülakat sınav komisyonunun genel sekreter başkanlığında 5 kişiden oluşacağını ve hakkaniyetle işlemlerin yürütüleceğini söyleyen Yılmaz, adayların mülakatlara çağırılmasında KPSS puanlarından başka bir kriter olmadığına, herhangi bir etkenin burada söz konusu olmadığına yer verdi. Mülakatlara çağırılacak kişilere müdahale edilmesinin puan sistemi bulunmasından dolayı müdahalenin imkansız olduğuna değindi. Yapılacak sınavların açık, şeffaf ve liyakat ölçülerince hakkaniyet çerçevesinde yapılacağını söyledi.

TÜM MEMUR ALIM HABERLERİ, GÜNDEM HABERLERİ VE EKONOMİ HABERLERİNDEN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim