Devlet Personel Başkanlığı tarafından 30 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşra teşkilatında boşta bulunan 50 kişilik kadro ile kurum içi naklen Bayan Murakıp alımı yapacağını belirtti. Adaylar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav sonucuna göre değerlendirilecektir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum içi Naklen Bayan murakıp alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak, Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlıkta en az beş yıl görev yapmış olmak ve En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 30 Ekim 2017 tarihi saat 08:30 itibari ile başlayacak olup en geç 13 Kasım 2017 tarihi saat 16:30 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Başkanlığın merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirler.