Dışişleri Bakanlığı 22 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı Aday Meslek memurluğu hakkında Giriş Sınavı duyurusunda bulundu. Yapılacak sınava göre başarı sırasına göre aday meslek memuru kadrosuna girmeye hak kazananlar içerisinde 50 kişi alınacaktır.  Adaylar sınava 28 Ocak 2017 tarihi ile 29 Ocak 2017 tarihleri arasında girecektir. Sınav Ankarada yapılacaktır. 

Meslek Memurları Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanununda sayılan görevleri çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Adayların Dışişleri Bakanlığı sınavına başvuruda bulunabilmeleri için bazı şartlara uygun olmaları gerekmektedir.

Adaylar aranan şartlar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 01 Ocak 2017 tarihi ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları, - Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya Sosyal bilimler alanında (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak şartları aranacaktır. 

Giriş sınavına başvuranlar YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 500 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 04 Ocak 2017 Cuma Günü ile 13 ocak 2017 Cuma gününe kadar saat 18:00 a kadar başvurularını yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurular, https://sinav.mfa.gov.tr internet adresi üzerinden onlie olarak yapılacaktır. Ayrıca adayların daha detayı bilgi alabilmeleri için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim