Kamu kurum ve kuruluşlarına 2022 yılı Ocak ayı ilanları tüm hızıyla açıklanmaya devam ediyor. İşin olsa ekibi olarak tüm ilan ayrıntılarını okuyucularımıza aktarmaya devam ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı tarafınadn açıklanan "Türk Uyruklu Sekreter Sınavı Duyurusu" için adayların kamu personeli seçme sınavına girmiş olmaları şartı aranmamaktadır. Diğer başvuru şartları ise şu şekilde açıklanmıştır.

Başvuru Şartları;

  • Adayların T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir.
  • Yaş şartlarında ise sınav tarihi olan 6 Şubat 2022 tarihi itibari ile 41 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.
  • Lise ve dengi okul mezunu olan yada MEB tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlarda başvuru yapabilecektir.
  • Adayların kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir.
  • Affa uğramış olsa daha iyi daha önce zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolandırıclık, iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasına hükümlü olmamak. Ağır hapis ya da 6 aydan fazla hapis cezası almamış olmak.
  • Başvuru yapacak erkek adayların askerliğini yapmış olmalı ya da yapmış sayılmaları şartı bulunmaktadır.
  • İstihdam edilecek olan adaylardan istenmek üzere -sağlık kurulu raporuyla bilgilendirme şartı ile- her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumun bulunmamak.
  • Yabancı dil şartlarında Türkçe ve Almanca ye iyi derece bilmek.
  • Bilgisayar kullanabilmek gerekli olan şartlar arasında sıralanmıştır.

Başvuru Tarihleri  Nedir?

Sözleşmeli sekreter sınavı alımı başvuruları 28 Ocak 2022 günü mesai bitimine kadar tamamlanacak. Başvurular Frankfurt Başkonsolosluğuna şahsi olarak ya da posta olarak gönderilebilecek. Başkonsolosluğu mesaj saatlerinin 09:00 ile 16:00 aralığında müracaat yapılabilecek. Sonuçlara ilişkin detaylar kariyer kapısı üzerinden açıklanacak.

Yazılı eleme sınavı 6 Şubat 2020 2 tane saat 10'da başkonsolosun Türk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Yazılı sınavda Türkçe'den Almaya'ya çeviri, Almanya'dan Türkçe'ye çeviri, Türkçe kompozisyon ve matematik sınav konularından birer saat süre verilerek gerçekleştirilecek.

Sözlü sınavda ise; Genel kültür, Türkçe, Türk Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi konularından yapılabilecek. Uygulama sınavında ise bilgisayardan yazı sınavı olarak tamamlanacak.

İlan Kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim