Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu meslek memuru alımı için hazırlanan ilan kılavuzunda, adaylara başvuru tarihleri, başvuru şekilleri, kadrolar, aranacak nitelikler ve bazı önemli bilgilendirmeler gerçekleştirmiştir. Bu bilgilendirmeleri bizler de isinolsa.com ekibi olarak sizlere ulaştırmaya, yayımlanan memur alımı ilanını sizlere duyurmaya çaba sarfetmiştik. İlgili ilana başvurular alınmaya başlandı ve adayların başvuruları bir süre daha alınmaya devam edecektir. İlana başvurmak isteyecek ziyaretçilerimiz için, bilinmesi gereken tüm detaylara (ilan şartları, kılavuzlar, tarihler, istenen belgeler) haberimizde yer vermeye çalışacağız.

Başvuru şartları ortak özellikler: Kamu haklarından mahrum bulunmamak, sağlık problemi bulunmamak (fiziki ya da psikolojik), kamu zararına bir faaliyette yer almamış olmak, herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymemiş olmak, yurt içi ve yurt dışı görevlendirmeleri kabul etmek, kendisine verilecek görevleri zamanında yerine getirebilecek olmak, temsil yeteneği yüksek olmak, iletişim becerileri gelişmiş olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, belirtilen bölümlerden ya da fakültelerden mezun olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da bedelli askerlik imkanından faydalanacak olmak şeklinde özetlenebilmektedir. 

Başvurular ve diğer detaylar: İlana başvurular 03.01.2019 tarihi itibariyle alınmaya başlamış ve adayların başvuru süreci 22 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bu tarihler aralığında adayların başvurularını bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihlerin dışında ek bir başvuru imkanı tanınmayacaktır. İlan hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıda yer alacak bağlantıdan kılavuza ulaşabilirsiniz...

Kılavuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim