Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. KPSS Şartı olmaksızın Dışişleri Bakanlığı Kampala Büyükelçiliği Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacağı açıklandı. KPSS Şartı olmaksızın sınavla memur alımı yapılacak olup kontenjan bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Bakanlığa bağlı olan Büyükelçilik bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözlşemeli memur alınacak. Toplamda 1 kişilik kadro ile yapılacak Sekreter alımı için sınav yapılacak. Söz konusu sınav için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliğe memur alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Bilgisayar kullanabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından yoksun olmamak, Her türlü iklim şartlarında görev yapmayı kabul etmiş olmak" şartları aranacaktır.

Yabancı Dil Şartı Nedir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için Çok iyi derecede yazılı ve sözlü olarak İngilizce ve Türkçe biliyor olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı Yok!

Büyükelçiliğe memur alımı başvurusu için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. 

Eğitim Şartı Nedir?

 En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak şarttır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları için süreç 26 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olup en geç 11 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ