DPB'de az önce 20 Aralık 2019 tarihi itibari ile yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 22 kişilik boş kadro ile Avrupa Birliği İşleri Uzmanşığı Yönetimi kapsamında merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare hizmetleri sınıfında 8. dereceki boş kadrosunda görevlendirmek üzere alım yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Dışişleri Bakanlığı alımını yapacağı uzman yardımcısı kadrosu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Özel olarak ise Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak şartı aranır.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, ve İletişim Fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği, Gıda Mühendisliği bölümleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak.

KPSS Şartı:

ÖSYM tarafından 2018 - 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo I) belirtilen bölümler ile ilgili puan türlerinde asgari puanı almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Uzman Yardımcısı sayısının 10 katı aday arasına girmiş olmak, (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar).

YDS Şartı:

Sınav başvurusunun son gününe kadar geçerliliğe sahip Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak.

BAŞVURULAR:

Dışişleri Bakanlığı Memur alımı için başvuru süreci 23 Aralık 2019 tarihi saat 9:30 itibari ile başlayacak olup en geç 10 ocak 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, İstenen belgeler ile birlikte, T.C. Avrupa Birliği Başkanlığı / Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Mustafa Kemal Mah. 2082. Cadde No:5 06530 Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim