Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz aylarda bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere yeni bir ilan yayımlamıştı. Söz konusu duyuru ile 75 kişilik boş kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı yapılacak. İlgili ilan için başvurular 07 Ekim 2019 tarihi ile 17 Ekim 2019 tarihleri arasında alındı. İlgili başvuru sonuçları duyurusu ise 24 Ekim 2019 tarihinde Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

75 MEMUR ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Dışişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde gelmiş olan duyuruya göre 75 Aday Konsolosluk ve İhtisas memuruluğu için duyuru yayımlandı. Yayımlanmış olan duyuruya göre 7 farklı dilde başvuru sonuç listesi yayımlandı.

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavının yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adayların listeleri aşağıda sunulmaktadır.

  • Kategori-1 (İngilizce) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-2 (Almanca-Fransızca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-3 (Rusça) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-4 (Çince-Japonca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-5 (Arapça-Farsça) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-6 (İspanyolca-İtalyanca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.
  • Kategori-7 (Portekizce-Yunanca) alanında Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı’nın yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav 2-3 Kasım 2019 Cumartesi ve Pazar günleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde yapılacaktır. Sınava girecekleri salonlar ve sınav programına ilişkin bilgiler adayların e-posta adreslerine ayrıca iletilecektir.

SINAVIN AŞAMALARI:

1. Yazılı Sınav:

a) Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

  • Türkçe Kompozisyon
  • Yabancı Dilde Kompozisyon
  • Yabancı Dilden Türkçe’ye Çeviri
  • Türkçe’den Yabancı Dile Çeviri

Yazılı sınavda geçer not her bir bölüm için 100 üzerinden 70’tir.

b) Yazılı sınavın her bir bölümünden geçer not alacak adaylar, aşağıdaki esaslara göre yazılı sınavda ilave puan elde edebileceklerdir:

Yazılı sınava gireceği yabancı dil haricinde, adayın herhangi bir diğer dilde 2017, 2018 veya 2019 yıllarında almış olduğu YDS/e-YDS puanının veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği saptanmış herhangi bir uluslararası dil sınavı puanının YDS karşılığının 80’in üzerinde kalan kısmı, yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

Üçüncü bir yabancı dili daha bilen adayın, bu dilde 2017, 2018 veya 2019 yıllarında almış olduğu YDS/e-YDS puanının veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği saptanmış herhangi bir uluslararası dil sınavı puanının YDS karşılığının 80’in üzerinde kalan kısmının yarısı da yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

c) Yazılı sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

2. Sözlü Sınav:

a) Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, alan bilgisi, muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecektir. Ankara’da yapılacak sözlü sınavın tarihi Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

b) Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70’tir.

c) Sınav sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazananların nihai listesi Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

d) İlave bilgi talepleri için aşağıdaki adres, e-posta ve telefon numaraları üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi mümkündür: