Dışişleri Bakanlığı bir Giriş sıavı yapacak. Giriş sınavının sonucuna göre toplamda 50 memur alımı gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı aranmıyacak. Ancak YDS puanı aranacaktır. Başvuruda bulunacak olan adaylar bu gün son başvuruları yapmaları gerekmektedir. Başvurular bu gün saat 18:00 a kadar başvurular sona erecek.  Yapılacak Giriş sınavı 28 Ocak 2017 tarihi ile 29 Ocak 2017 tarihleri arasında girecektir. Sınav Ankarada yapılacaktır. 

Adaylar aranan şartlar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 01 Ocak 2017 tarihi ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları, - Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya Sosyal bilimler alanında (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak şartları aranacaktır. 

Giriş sınavına başvuranlar YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 500 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Başvurular, https://sinav.mfa.gov.tr internet adresi üzerinden onlie olarak yapılacaktır. Ayrıca adayların daha detayı bilgi alabilmeleri için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim