Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur ihtiyacı için Ekim aında bir ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre 40 kişilik boşluk ile Meslek Memuru Alımı yapılacak. Başvurular 26 Ekim 2002 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış veya sonuçları bekleyen adaylar için önemli bilgilendirmeyi İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

40 Aday Meslek Memuru Alınacak

2020 yılı için 40 kişilik kadro ile alım yapılacak. Açılacak giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, Aday Meslek Memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 40 ’tır. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ila 9. derece kadrolara yapılabilecektir.

Giriş Sınavı Ne Zaman?

Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalarından oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.

Kimler Meslek Memuru Olabilir?

2020 yılı itibari ile adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca her meslek memuru alımlarında olduğu gibi 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olanlar), YÖK tarafından onaylı lisans düzeyindeki fakültelerden mezun olmuş olmak ve Yabancı Dil şartını taşıyor olmak gereklidir.

Eğitim olarak adaylardan, Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak gerekmektedir.

Ayrıca alımlar KPSS Siz Memur Alımı olarak yapılacak olup adaylardan farklı dillerde Yabancı Dil Sınavı şartı aranacaktır.

YDS Taban Puanlar:

Başvurularda Son Güne Geldik!

Dışişleri Bakanlığı Meslek Memuru alımı için süreç 26 Ekim 2020 tarihinde başlamıştı. En geç 06 kasım 2020 tarihine kadar alınacak başvurular geçerli olacaktır. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru Sonuçlarının Duyurulması:

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

Aday Meslek Memuru Sınav Aşamaları Nedir?

Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

- Türkçe Kompozisyon

- Yabancı Dilde Kompozisyon

- Yabancı Dilden Türkçeye Çeviri

- Türkçeden Yabancı Dile Çeviri

Yazılı sınavda geçer not, her bir bölüm için 100 üzerinden 70’tir

Sözlü Sınav:

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınavda alan bilgisi, muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecektir. Sınavda, güncel uluslararası konular hakkında da adaylara sorular yöneltilecektir. Ankara’da yapılacak sözlü sınavın tarihi Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim