Dışişleri Bakanlığı KPSS Siz Memur Alımı yapacak. Bakanlık tarafından yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı 40 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru Alımı yapılacak. Başvuru süreci bugün itibari ile başlamış olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı başvuru şaertları nedir? Nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar.

Konsolosluk ve İhtisas Memuru Olma Şartları, Dil Şartı ve Görevi Nedir?

ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

DIşişleri Bakanlığı alımını yapacağı memur kadrosu için adaylara sınav yapacak. Bakanlık tarafından yapılacak Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak. Sınavın ilk aşaması olan Yazılı sınav 12-13 Aralık2020 tarihleri arasında yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),

b) 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olanlar)

c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

YABANCI DİL SINAVI ŞARTI:

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına aşağıdaki tabloda gösterilen kategorilerden birinden başvurulabilecek olup, söz konusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2018, 2019 veya 2020 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları da aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2018, 2019 veya 2020 yıllarında alınan puanların, bahse konu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı başvuru süreci 16 Kasım 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 27 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

ELEKTRONİK SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER:

  • T.C. kimlik numarası,
  • YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi,
  • Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),
  • Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı), e) Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir).

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim