Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılan duyuruda Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım alımları için yapılan başvuruların ardından sözlü sınav sonuçlarına yönelik yeni bir bilgilendirmeye yer verdi. Başvuru sonuçları açıklanan adaylar, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerine başlayacaklar. Tercih duyurusuna ilişkin DİB tarafından yayımlanan bu duyuruda " Sözlü sınav sonucuna göre ilan edilen kontenjan sayısına girerek tercih yapmaya hak kazanan adaylar, tercih işlemlerini 01.04.2019 tarihinden itibaren 07.04.2019 tarihi saat 23:55’e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. " ifadelerine yer verildi.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Adayların yerleştirme sonuçları ilgili kılavuzda belirtilen adresten 08.04.2019 tarihi itibariyle öğrenilebilinecektir. Bağlantıya ulaşmak için aşağıdan kılavuza göz atabilirsiniz. Adaylar yaptıkları tercihlere yerleştirme işlemleri, sözlü sınavlardan aldıkları başarı puanları esas alınarak gerçekleştirilecektir. Burada eşitlik söz konusuysa KPSS puanı, mezuniyeti önce olana ve doğum tarihi önce olana gibi farklı kriterlerle alımlar sağlanacaktır. Eğer bir aday tercihlerinde yerleşememişse re'sen yerleştirmeyi kabul ettiklerine dair kutucuğu işaretlerlerse, boş kontenjan kalması halinde, yerleştirmeleri yapılacaktır. Usule aykırı tercih yapan adayların işlemleri uygulamaya dahil olmayacaktır.

SÖZLÜ NOTLARA GÖRE SIRALAMALAR

Sözlü not sıralamasına göre başarılı, atanabilir tercih yapacak adaylar listesinde; son adayın sözlü ve KPSS puanlarına ilişkin bilgilendirmeler de aşağıdaki bağlantıdan erişime sunulmuş durumdadır. Burada mezuniyet türlerine göre, puanlara göre açıklanan detaylı listeye erişim sağlayabilirsiniz.

Tüm memur alım haberleri ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

DUYURU İÇİN>TIKLAYIN