Devlet Personel Başkanlığı üzerinde memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Farklı iki kamu kurumu tarafından gelmiş olan ilanlara göre kamuya KPSS A Grubundan devlet memuru alımı yapılacak. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak olup detayları İşin Olsa Ekibi Olarak sizlere haberimizde aktarıyoruz.

İKİ KURUMA MEMUR ALIMI YAPILIYOR!

Yayımlanan ilanlara göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğüne memur alımı yapılacak. Bu yönde DHMİ 7 Müfettiş yardımcısı alacak. VGM ise 5 kişilik kadro ile müfettiş yardımcısı alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak,
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü: Üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari bilimler bölümlerindne mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve 2019 yılında yapılan KPSSP39, 40 ve 42 puan türünden en az 80 puan ve YDS puanına sahip olmak şartları aranacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi: ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan A grubu kadrolara atanacaklar için Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P48 puan türünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda en yüksek puan sıralamasına göre ilk 140 kişi içerisinde bulunmak ve En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

VGM ve DHMİ memur alımı başvuruları farklı tahilerde alınacak. Bu yönde DHMİ başvuruları en geç 08 Kasım 2019 tarihine kadar alınacak. Vakıflar Genel Müdürlüğüne ise en geç 01 kasım 2019 tarihine kadar alınacaktır. İlgili ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

DHMİ Memur Alımı İlanı

VGM Memur Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim