Adayların Beklediği tercih kılavuzu yayımlanıyor. Farklı kamu kurumları ve farklı kadrolarda memur alımı yapılacak. Söz konunu bu kılavuzda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü memur alacak. Peki Nitelik kodlarına göre başvuru şartları ne olacak? KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzu detayları nedir?

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Tercih kılavuzuna başvuru yapacak adayların öncelikle ÖSYM tarafıdan yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmaları gerekmektedir. Lise mezunları içn KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lİsans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan alınmış olması gerekmektedir.

Genel olarak ise adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeki Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak " şartları aranacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Alım Kadroları:

Geçtiğimiz dönemlerdeki tercih kılavuzlarına baktığımızda DHMİ bünyesine genelde Lisans Mezunu  ARFF Memuru ( 4700 Nitelik Kodu İle ), Memur ( 4001 Nitelik Kodu ile ), Programcı ( 4527 Nitelik kodu ile ), Mühendis kadrolarında alım yapıyor.

Ön Lisans Mezunu ise, Tekniker, ARFF memuru ( 3331 Nitelik kodu ile ) alım yapıyor.

4700 Nitelik Kodu: Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak

4001 Nitelik Kodu:  Herhangi bir lisans programından mezun olmak

3331 Nitelik kodu: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Alım Yapılacak Kadrolar:

TMO Lisans Mezunu alımları, Mühendis, Memur ( 4421 nitelik kodu ile ) alım yapıyor. Ön Lisans Mezunu ise Memur ( 3179 nitelik kodu ile ), Bilgisayar İşletmeni ( 3248 nitelik kodu ile ), Programcı ( 3249 nitelik kodu ile ), Tekniker, Muhasebeci ( 3173 nitelik kodu ile ), Anbar memuru ( 3074 nitelik kodu ile ) alımları yapılıyor.

4421 nitelik kodu: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.

3179 nitelik kodu: Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3248 nitelik kodu: Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3249 nitelik kodu: Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3173 nitelik kodu: Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3074 nitelik kodu: Tarla Bitkileri önlisans programından mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Başlıyor?

ÖSYM racılığı ile KPSS 2020/2 tercih kılavuzuna tercihler 30 Aralık 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden yapabilecekler. Tercihler en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. 

Tercih süreci başladığında ve tercih kılavuzu yayımlandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz