Devlet Hava Meydanları memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 61 memur alımı yapacağını bildiren DHMİ Stajyer ve Asistan Hava trafik Kontrolörü Giriş sınavı yapacak. Müdürlüğün Taşra teşkilatına alım yapılacak olup başvuru için KPSS puanı kullanılacak. Bu kapsamda DHMİ bünyesine 61 kişilik kadro ile,

  • 11 Asistan Hava Trafik Kontrolörü,
  • 50 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü,

alımı yapacak.

Başvuru Süreci Sona Eriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi genel müdürlüğü memur alımı başvuruları 1 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Aralık 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar son başvuru tarihine kadar Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru şartlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler:

KPSS Puanına Göre Değerlendirme Yapılacak!

Başvuru yapmış olan adayların başvuruları KPSS Puanına göre değerlendirilecek. Kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacak. Buna göre 305 aday bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağrılacaktır.

Başvuru Sonuçları İçin Tarih Belli Mi?

DHMİ Hava Trafik Kontrolörü alımı için başvurular 13 Aralık 2021 tarihi ile sona erecek olup sonuçlar için herhangi bir tarih verilmedi. Ancak başvuru sonuçlarının en geç 10 gün içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Sınavlara çağırılacak adaylar belli olduğunda adaylara herhangi bir tebligat yapılmadan Kurumun resmi İnternet adresi üzerinden duyurulacaktır.