Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ihale yöntemiyle bir alım yapacaktır. Bu da demek oluyor ki, hali hazırda özel güvenlik faaliyet belgesi bulunan ve gerekli şartları taşıyan özel güvenlik şirketlerin ilgilendiren bir ilandır. DHMİ ilana çıkacak ve özel güvenlik şirketine ihale usulü bu görevi devredecek. Bu başvuruları yalnızca özel güvenlik şirketleri ihale yöntemiyle gerçekleştirecek.

Adaylar başvuru yapabilecek mi?

Burada zaten mevcutta çalışan personeller var. Bu personeller belirtilen sayılarda olmasa bile muhakkak bu sayıya çok yakın bir personel kadrosu bulunuyor. İlave bir personel alım süreci söz konusu değildir. Başvuru yapacak ilan süreci vs. bulunmamaktadır. Yalnızca ihale sonrası işi alan şirketin personel ihtiyacı olduğunun görülmesinden sonra, birkaç personel alım ilanı yayımlanabilir. Bu ilanlar da DHMİ değil, bahsi geçen ihaleyi alan şirketindir. Bu noktada yaşanan bu karmaşanın açıklığa kavuşturulmasını isteriz.

DHMİ Türkiye geneli çok sayıda il için ihaleyi yapacak olup, işi şirketlere verecektir. Bu nedenle il bazında şirketlerin ihtiyacı olursa ilanlar yayımlanabilir. Bu durumun dışında ek bir ilan yayımlanmayacak, DHMİ üzerinden güvenlik personeli alımları yapılmayacaktır. Bir süredir internette ve sosyal medya platformlarında bununla ilgili paylaşımlar yapıldığından, açıklığa kavuşturulması gereken bir noktadır. Şirketin ihaleyi kazanmasının ardından personel alımı süreci gündeme gelirse, DHMİ memur alımı için şirket tarafından ilan yayımlanabilir, buna da başvurular zaten DHMİ üzerinden değil özel kariyer siteleri ya da ilgili şirketin resmi web adresindeki Kariyer sayfası üzerinden yayımlanacaktır.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim