Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 207 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirmişti. Başvurular 16 Kasım - 30 Kasım 2020 tarihleri arasında alındı. Şimdi ise adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını bekliyorlar. Binlerce başvuru yapıldı. KPSS puanına göre yapılan başvurularda değerlendirmeler nasıl yapılacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

DHMİ 207 kişilik kadro ile 200 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 7 Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak. Başvurular Lisans seviyesindeki Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile yapılmıştı. Bu yönde 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 4 (dört) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağırılacaktır. Adaylar; bilgisayar destekli seçme sınavı veya yazılı sınavlarda almış oldukları puan sırasına göre sözlü sınava çağırılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DHMİ 207 Memur alımı için başvurular sona eriyor. Sonuçlar için herhangi bir tarih verilmedi. Ancak Sınava katılacak adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşun resmi internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir. Başvuruların 30 Kasım 2020 tarihi ile sona ermesinin ardındna sonuçların Aralık ayının ikinci haftasına kadar açıklanması bekleniyor. Yazılı sınavlar 11 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olup, sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Sonuçlar Açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim