Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( DHMİ ) 207 Memur Alımı Yapacak. Başvuru süreci Bugün ( 16 Kasım 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere DHMİ 207 memur alımı ilanı hakkında detayları paylaşacağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 207 kişilik boş kadro ile bünyesine memur alımı yapacak. Alımlar lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesi şu kadrolarda alım yapacak.

  • Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 7 adet.
  • Stajyer Hava Trafik Kontrolörü: 200 adet.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

13 Kasım 2020 tarihi ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ilan yayımladı. Başvuru süreci Bugün yani 16 Kasım 2020 tarihi ile başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 30 Kasım 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adayların Asistan ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü kadroları için özel nitelikler aranacak. İşte kadrosuna göre özel şartlar şöyledir.

2020 Yılı 200 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı Şartları

DHMİ Asistan Hava Trafik Kontrolörü Başvuru Şartları 2020

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer ve Asistan Hava Trafik Kontrolör alımı için adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.

ÇEVRİMİÇİ BAŞVURUDA YÜKLENECEK BELGELER

a) Nüfus cüzdanı,

b) 4.5x6 ebadında Vesikalık fotoğraf

c) Yüksek Öğrenim Diploması,

d) KPSS Sonuç Belgesi,

e) Yabancı Dil Belgesi,

f) Asistan Hava Trafik Kontrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonuna başvuracaklar için)

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI