Devlet Su İşleri Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre Devlet Su İşleri bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere taşra teşkilatına farklı şehirlerde ve 9 farklı kadro ile Kamu Personeli alımı yapılacak. Söz konusu ilan için başvuru süreci Bugün ( 11 Ocak 2021 ) itibari ile başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? Hangi alanlarda ve şehirlerde memur personel alımı yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

63 Memur Alımı Yapılacak!

Devlet Su İşleri bünyesine 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere KPSSp3 puan türünden Mühendis kadrosunda KPSSp3 puan türünden puan almış olmak ile 63 Kişilik kadro ile Memur kamu Personeli alımı yapılacak.

Alım Yapılacak Şehirler ve Kadrolar:

  • Harita Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Geomatik veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Uzaktan Algılama 11,Elektrik Mühendisi veya Elektrik - Elektronik Mühendisi 1,
  • Bilgisayar Mühendisi veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi 4,
  • Maden Mühendisi 1,
  • Meteoroloji Mühendisi 3,
  • İnşaat Mühendisi 25,
  • Ziraat Mühendisliği veya Biyosistem Mühendisliği 4,
  • Makina Mühendisliği 11,
  • Jeoloji Mühendisliği veya Hidrojeoloji Mühendisliği 3,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Genel Başvuru Şartları:

Adyalardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Ayrıca yukarıdaki tablolarda belirtilen alanlardan mezun olmuş olmak şartı aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

DSİ Memur Alımı için başvurular başladı. Bu yönde başvurular 11 Ocak 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 20 ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak. Başvurular sadece elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinde yer alan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formu’nun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvuru formunu imzalı olarak Genel Müdürlüğe göndereceklerinden bir çıktı alınması zorunludur.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim