Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliği için sözleşmeli memur alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanmış olan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesine 76 kişi alacak. Adaylar büyük heyecanla başvuruların başlamasını bekliyorlardı. Başvuru formu yayımlanarak başvuruları başlayan ilan için detaylar şöyledir.

İLANIN DETAYLARI:

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı 657 sayılı devlet memurları kanunun 4. maddesindeki B fıkrasındaki nitelikler doğrultusunda 76 sözleşmeli personel alacak. Alımlar, 25 Restoratör, 25 tekniker, 20 Teknsyen, 2 Mühendis, 2 Diyetisyen ve 2 Diğer Teknik Hizmetler personeli kadrolarında yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Arşivleri Başkanlığı alımını yaoacağı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Güvenlik soruturması veya arşiv araştırması olmamak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Alım yapılacak kadrolar için belirtilen eğitim kapsamındaki özel nitelikleri taşıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

KPSS 50 PUAN ŞARTI VAR!

Devlet Arşivleri Başkanlığı düşük KPSS puanı ile alım yapılacağı için adayların ilgi odağı oldu. Bu kapsamda lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunu olanlar için KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlar için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDI!

Devlet Arşivleri Başkanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı işlan ile 76 memur alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda başvuru süreci 02 Aralık 2019 tarihi ile başladı ve en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte ve başvuru formu ile birlikte şahsen veya posta yolu ile Devlet Arşivleri Başkanlığına ( Gayret Mahallesi 95. Sokak no:3 06180 Yenimahalle Anlara ) adresine gönderilerek yapılacaktır.

BAŞVURU FORMU:

İLANIN TAM METNİ İÇİN BURAYA TIKLA

BAŞVURU FORMU

Editör: TE Bilisim