Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 7 farklı alanda memur alımı yapacak. 2022 yılı Memur Alımı için adaylardan aranacak şartlar nedir? Savunma Sanayii Uzman yardımcısı sınav detayları nedir? Sınava kimler katılabilecek?

Cumhurbaşkanlığı 2022 Memur Alımı Alan Dağılımı Nedir?

Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 10 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar Savunma Sanayii Uzman yardımcılığı kadrosunda gerçekleştirilecek.

  • 2 Elektrik-Elektronik Mühendisliği / Elektronik Mühendisliği / Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Mezunu,
  • 2 Makine Mühendisliği / Mekatronik Mühendisliği Mezunu,
  • 1 Fizik Mühendisliği mezunu,
  • 1 Kimya Mühendisliği mezunu,
  • 1 Uluslararası İlişkiler mezunu,
  • 2 İşletme / İktisat mezunu,
  • 2 Hukuk mezunu,

olmak üzere toplamda 10 kişi alınacak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Memur alımı ilanı geçtiğimiz ay duyurulmuştu. İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha ilanın detaylarını paylaşıyoruz. Başvurunun başlamasını bekleyen adaylar biraz daha bekleyecek. Başvurular 8 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Mart 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Uzman Yardımcılığı Sınavına 40 Aday Katılacak!

Savunma Sanayii Başkanlığının memur alımı ilanı için Uzman Yardımcılığı sınavı yapılacak. Söz konusu ilan ile 10 memur alımı yapılacak olup adayların KPSS puanı ve YDS Puanı değerlendirilerek ilgili sınava sadece 40 aday katılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvuru için öncelikle KPSS ve YDS puanına ihtiyaç vardır. Öte yandan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. KPSS için en az 85 ve Yabancı dil sınavı için en az 80 puan almış olmak gerekiyor. Başvuru şartları ve diğer bilgiler hakkında detaylara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim