Cumhurbaşkanlığı kamu personeli memur alımı ilanlarını yayımladı. Az önce gelmiş olan duyuruya göre farklı kurumlara ve bakanlıklara 990 memur personel alımı yapılacağı açıklandı. Memur adayları tarafından devamlı olarak takip edilen bir site olan İşin Olsa ekibi olarak sizlere güncel ilanları sunmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları tarafında yayımlanan ilanlar ile kamuya toplamda 990 memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak.

Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu ve Kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur personel alımı faaliyetlerine devam ediyor. Şubat ayı itibari ile kamuya alımlar azalmaya başlasa da henüz alım yapan Bakanlıklar ve kamu kurumları mevcuttur. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları adresi üzerindeki Kariyer kapısındaki ilanlar ile Kamuya 990 memur alımı ve personel alımı en az lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

990 Memur Personel Alımı Yapacak Kurum ve Bakanlıklar Hangileri?

Cumhurbaşkanlığından gelen duyuruya göre alımlar,

  • Adalet Bakanlığı,
  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Kamu Denetçiliği Kurumu,
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,
  • Atatürk Orman Çiftliği,

olmak üzere toplamda 5 kurum ve Bakanlık tarafından yapılacak. Başvuruları hala devam eden ilanlar hakkında detayları paylaşmaya devam ediyoruz!

KPSS'li KPSS siz Memur Personel Alınacak?

Söz konusu olan kurumlara ve bakanlıklara memur personel alımı için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Bu yönde KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda 2020 yılı KPSS Puanı kullanılacak. Lise için P94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

KPSS Puanı olmadan yapılacaklar ise Dışişleri Bakanlığını ve Adalet Bakanlığını kapsamaktadır.

İlan Detayları ve Kontenjan Dağılımı Nedir?

Adalet Bakanlığına 550 kişilik kadro ile Yazılı ve Sözlü sınav sonucuna göre İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapılacak. KPSS Şartı olmaksızın yapılacak memur alımı için Lisans mezunu olmak ve 35 yaşını tamamlamamış olmak gerekmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına farklı kadrolarda olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu 422 Kamu Personeli Alımı yapılacak. 422 kişilik kadro ile Sözleşmeli olarak Türkiye Geneli mühendis, mimar, şehir plancısı ve büro personeli alımı yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı iki farklı Büyükelçiliğindeki çalışan ihtiyacını karşılamak üzere Sözleşmeli olarak Türk Uyruklu ve en az lise mezunu sözleşmeli sekreter alımı yapılacak. Alımlar ilgili başkonsolosluklarda yapılacak sınavlar ile belirlenecektir.

Kamu Denetçiliğine en az lise, ön lisans mezunu kamu personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda Kadın Erkek olmak üzere 8 Temizlik Personeli, 2 Teknisyen ve 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. Başvurular en geç 25 Şubat 2022 tarihinde sona erecek.

Atatürk Orman Çiftliğine İŞKUR aracılığı ile 1 kişilik kadroda işçi alımı yapılacak. Başvurular 14 Şubat 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Şubat 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.

Cumhurbaşkanlığı Memur Kamu Personeli İlanlarına Başvuru!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları üzerinde yayımlanmış olan memur personel alımı ilanlarına başvurular İnternetten yapılacak Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilirsiniz.

990 Memur Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı

Çevre Bakanlığı 4/B 422 Personel Alımı Başladı! KPSS ve Mezuniyet Şartı?

Adalet Bakanlığı KPSS siz 550 Memur Alımı Başlıyor! 12933 Personel Alımı Ne Zaman?

Bakanlık 46 Yaş Şartı ve Lise Mezunu Yutdışı Memur Alımı! Kudüs Başkonsolosluğu

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu 4/B 13 Kamu Personeli Alımı - Lise ve Ön Lisans

Dışişleri Bakanlığı 2022 Yılı Yurtdışı Memur Alımı İlanı: Kahire Büyükelçiliği Sekreter Alımı