Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilan ile Cumhurbaşkanlığına bağlı olan İletişim Başkanlığı bünyesine 30 memur alımı yapacak. Yapılacak Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı ile adaylar belirlenecek olup söz konusu sınava başvuru için herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. KPSS siz Memur Alımı için adaylardan sınav ücreti alınacak olup başvuru şartlarını ve mezuniyet niteliklerini sağlayan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Süreci Başladı

İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı sınavı başvuruları 24 Ocak 2022 tarihi ile başladı. Başvuru için adaylara 10 günlük süre verilmiş olup En geç 4 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Başvuru için belirtilen nitelikleri sağlamak ve belirtilen Sınav ücretini yatırmak yeterli oluyor.

Başvuru yapacak adaylar başvurularını Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Ücreti ne Kadar?

İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı alımına başvuru için adaylar sınav ücreti olarak 250 TL ödemeleri gereklidir. Sınav Başvuru ücreti başvuru esnasında işlemlerin sonunda Kart ile yapılacak.

KPSS Şartı Yok!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan herhangi bir KPSS şartı talep etmeyecek. Bunun yerine Başvuru ücreti belirtilmiş olup 250 TL yi yatıran adayların başvurusu geçerli sayılacak.

Sınava Katılma Şartları Ne Olacak?

Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak ancak, belirtilen genel ve özel niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir.

Genel Olarak; 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Yaş Şartı olarak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını tamamlamamış olmak,

Eğitim Şartı:

En az Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, - İletişim fakültelerinden, - Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, - İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara dengi olan Yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim