3 Kamu Kurumuna başvurular başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya 183 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Yayımlanan ilanlara göre kamuya alımlar en az lise mezunu ve KPSS'li KPSS siz yapılacak. Başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Peki Hangi pozisyonlarda memur alımı yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek?

Hangi Kurum Memur Alımı Yapacak?

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ve 2022 yılı itibari ile İlk başvurusu başlayacak olan kamu kurumlarına başvurular 3 Ocak 2022 ile başlayacak. Bu kapsamda başvurusu başlayacak olan kurumlar:

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü,

bünyelerine toplamda 183 memur alımı yapacak. İlanların detayları ise,

CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ) Memur Alımı Detayları:

CTE bünyesine 152 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Adalet Bakanlığına bağlı olan CTE Ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik müdürlüklerine farklı şehirlerde olmak üzere, 5 Mühendis, 140 Psikolog ve 7 Veteriner alımı yapacağını bildirdi.

Ayrıca Mühendis Alımı farklı alanlarda yapılacak olup alanları Deri Mühendisi, İnşaat Mühendisi ve Gıda Mühendisi bölümlerine alım yapılacak.

Başvuru için 2020 yılı KPSSP3 puan türüne bakılacak. Öte yandan başvuru yapmak isteyenler alım yapılacak pozisyon için ilgili lisans bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

CTE 152 Personel Alımı ( Mühendis, Veteriner ve Psikolog) Şartları Ek1-Ek2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( ASHB ) Memur Alımı Detayları:

Aile Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 15 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak.

Alımlar, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunu 12 memur adayı ve 3 kişilik kadro ile de Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji fakültesi mezunu alım yapılacak.

Başvuru için adaylardan 12 kişi için KPSSP48 ve 3 kişi için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. KPSS geçerlilik yılı 2020 veya 2021 olarak bildirildi.

ASHB 15 Memur Alımı ( Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcısı ) İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Detayları:

Kültür Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar Ankara ve İstanbul illerindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüklerine yapılacak.

Bu kapsamda İstanbul'da 11 ve Ankara'da 5 kişilik kadro ile Sanat Yönetmeni ve farklı alanlarda Sanatsal ve Teknik işler görevlisi alımı yapılacak.

Adaylardan KPSS Şartı aranmıyor. Bu yönde KPSS siz Memur Alımı için alan dağılımı ve diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İstanbul ve Ankara Kültür Bakanlığı Personel Alımı İlanı Yayımlandı! En Az lise

Başvurular 3 Ocak 2021 Başlıyor!

Söz konusu olan kamu kurumlarının memur alımları için başvuru süreci 3 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak. Yukarıdaki bağlantıları kullanarak ilanların detaylarına ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda başvuru işlemleri,

  • CTE için 3 - 17 Ocak 2022
  • ASHB İçin 3 - 14 Ocak 2022
  • Kültür Bakanlığı için 3 - 7 Ocak 2022

olarak bildirildi.

Editör: TE Bilisim