Adalet Bakanlığı 10 Bin Memur Alımı yapacak.

Adalet Bakanı Abdulhamid Gül tarafından yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanlığı bünyesine ve Ceza evleri bünyesinde görevlendirmek üzere 10 bin Memur alımı yapılacağını açıkladı. 2020 yılı Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu KPSS sonuçlarının ardından ilan hız kazandı. Peki İnfaz ve Koruma Memuru Alımı başvuru şartları nedir? Adayların en çok merak ettiği KPSS ve Yaş şartı kaç olacak?

Genel Başvuru Şartları:

CTE bünyesine İKM Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak,

6 Bin Üzeri İKM Alımı Yapılacak!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine binlerce İnfaz ve Koruma Memuru alımı yapacak. Oldukça ilgi gören mesleklerden olan İnfaz ve Koruma memuru alımı için adaylar Türkiye Geneli en az 6 bin alım bekliyor. 2019 yılında yayımlanan Sözleşmeli Personel alımı ilanına göre Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü 6123 İKM alımı yapmıştı. Bu yılda en az 6000 bin kişilik alım beklenmektedir.

İnfaz ve Koruma Memuru Özel Şartlar Ne Olacak?

İnfaz ve Koruma memurluğuna başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikle en az lise mezunu olmaları gereklidir. Sonrasında belirtilen Boy, Yaş ve KPSS niteliklerini sağlıyor olmak gerekli.

Yaş Şartı Nedir?

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.

Boy Şartı Nedir?

Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

KPSS Taban Puanı Kaç Olmalı?

İnfaz ve Koruma Memuru alımı için adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

İnfaz ve Koruma Memuru alımları için artık hiçbir engel kalmadı. Adalet Bakanı Abdulhamid Gül Eylül ayında yaptığı duyurusu ile Bakanlığına ve CTE ye 10 bin memur alımı yapılacak demişti. İlan henüz yayımlanmadı. İlanı 24 Aralık 2020 tarihi yani Lise KPSS sonuçlarından sonra bekliyorduk. Bakanlık farklı ilanlar yayımlamaya başladı. Ancak İnfaz ve Koruma memuru alımı ilanı hala gelmedi.

İlan yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Yayımladığı Memur Alımı İlanları:

Bakanlık dün yayımladığı duyuruya göre bünyesine 55 Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar 40 Güvenlik Görevlisi ve 15 Stajyer Kontrolör Alımı yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim