Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak amacı ile Ağustos ayı içerisinde 300 kişilik boş kadro ile İdare Memuru kadrosuna öğrenci alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar başvurularına 19 Ağustos 2019 tarihinde başlamış olup ve 02 Eylül 2019 tarihinde son vermişlerdir.

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

CTE İdare memuru alımları için adayların başvuruları incelenerek 15 Ekim 2019 tarihinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandmıştı. Söz konusu Değerlendirme adayların KPSS puanı sırasına göre yapılacak kadro sayıının 5 katı kadar aday yani 1500 aday sözlğ sınav ve mülakata katılmaya hak kazanmıştır.

SINAV TARİHLERİ VE SAATİ'DE AÇIKLANDI!

CTE az önce yayımladığı duyuruya göre 300 idare memuru alımı hakkında son dakka gelişmesi yaptı. Yayımlanan duyuruya göre adayların ne zaman sınava katılacağı ve saat kaçt akatılacağı belirtildi. Daha önce sadece sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar sınav tarihlerini merak ediyorlardı.

Sözlü sınav ve mülakat Ankara Hakimevi (Harbiye, Tavuskuşu Sk. No: 15, 06460 Çankaya/ ANKARA) adresinde yapılacak olup; sözlü sınav ve mülakata katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınav ve mülakata girecekleri tarihler ekte belirtilmiştir. Sözlü Sınav ve Mülakata katılmaya hak kazanan adayların belirtilen yer ve saatte resimli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) ile hazır bulunmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV KONULARI:

  • İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40 Puan,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 20 Puan,
  • Genel Kültür 40 Puan,

Puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

MÜLAKAT:

  • İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade etme yeteneği 50,

Puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülakatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

BAŞARI LİSTESİ:

Nihai başarı listesi, adayların merkezi sınav, sözlü sınav ve mülakattan aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre belirlenecektir. Nihai başarı listesinde, puanların eşit olması halinde; sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı, mülakat puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır. Nihai başarı listesi sözlü sınav ve mülakatın bitimine müteakip Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden bilahare ilan edilecektir.

SINAV TARİH VE SAATİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.