Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere personel alımı ilanı yayımlamıştı. Adayların beklediği süreç Bugün başladı. 17 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular için sizlere detaylı bilgi paylaşımı yapacağız. Söz konusu CTE 172 Kamu Personeli alımı kontenjan detayları nedir? Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığı CTE 172 Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolardaLise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 172 kamu personeli alacak. Alımlar Teknisyen, Gemi Adamı ve İdare Memuru kadrosunda yapılacak. Bu kapsamda,

  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara 150 idare memuru öğrencisi alımı yapılacaktır.
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına sözlü sınav ile 6-9’uncu dereceli kadrolara aşağıda belirtilen unvan ve sayıda personel alımı yapılacaktır.

Bekleyenler İçin Başvuru Süreci Başladı!

CTE Memur Personel alımı için meraklı olarak ilanın başlamasını bekleyen adaylar için süreç Bugün başladı. CTE 172 personel alımı başvuruları 17 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 31 Ocak 202 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirecekler. Peki nasıl başvuru yapılacak?

Kimler Başvuru Yapabilecek?

CTE memur ve personel alımı başvuruları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca KPSS, Eğitim şartları aranacak. Başvuru detayları hakkında bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

CTE 2022 Yılı 150 İdare Memuru Alımı İlanı Ek1 Ek2! KPSS, Yaş ve Şartlar Nedir?

CTE 22 Teknisyen ve Gemi Adamı Personel Alımı Kılavuzu Ek1-Ek2-Ek3

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne personel alımı başvuruları İnternet ortamından yapılacaktır. Adaylar başvurularını https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru İçin 1. ADIM: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresine tıklayarak giriş yapınız.

Başvuru İçin 2. ADIM: e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru ekranına ulaşacaksınız. Buradaki adımda " Yeni Başvuru " yazan kısma tıklayınız.

Başvuru İçin 3. ADIM: Açılan ekran da Memur(KPSS – B) İlanları na ulaşacaksınız Buradan başvuruda bulunmak istediğniz bölümü seçiniz.

Başvuru İçin 4. ADIM: Sonrasında ilanların detayları karşınıza çıkacak ve en alt kısımda " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısına tıklayarak Devam Et butonuna basarak başvuru adımlarını ilerleyebilirsiniz. Karşınıza gelecek ekranlarda sistemin istediği belgeleri yükleyerek ve bilgileri doldurarak başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Gemi Adamı ve Teknisyen Alımları için Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler:

a) Başvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir.

b) Güvenlik Soruşturması Formu,

c) Sağlık Beyanı Formu,

ç) Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi (Öğrenim bilgileri ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı olan adaylar söz konusu belgeyi sisteme kendisi yükleyecektir. Sistemde mezuniyet bilgileri yer alan adayların ilaveten diploma yüklemesi gerekmemektedir.),

d) Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların denklik belgelerini sistemde “Denklik Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

e) Gemi adamı kadrolarına başvuracak adaylar için sertifika ve ehliyetlerine ilişkin belgelerini sistemde “Sertifika” alanına yüklemeleri gerekmektedir.