Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkievleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 2022 yılı 150 İdare memuru alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların sona ermesi ile başvuru yapan binlerce aday sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yapılacak İdare Memuru alımı sınavı ile 150 Öğrenci alımı yapılacak. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İdare Memuru sınav konuları nedir?

150 İdare Memuru Alımı Başvurusu Sona Eriyor!

Ceza ve Tevkievleri Genel Müdürlüğü Kadın Erkek adaylar içerisinden 150 İdare Memuru alımı yapacak. 7 - 9 uncu dereceli kadrolarda 150 memur alımı için sözlü ve Mülakat sınavı yapılacak. 17 Ocak 2022 tarihi ile başlayan başvurular en geç 31 Ocak 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Henüz başvuruda bulunmamış olan adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru için adaylardan Yaş, KPSS ve genel nitelikler aranacak.

CTE 2022 Yılı 150 İdare Memuru Alımı İlanı Ek1 Ek2! KPSS, Yaş ve Şartlar Nedir?

750 Memur Adayı Sınava Katılacak! Değerlendirmeler Nasıl Yapılacak?

CTE İdare Memuru alımları KPSS Puanına göre gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2020 yılı KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı talep edildi. Başvurularda kullanılan KPSS puanları ele alınarak yapılacak KPSS Sıralaması ile en yüksek puana sahip olan adaylar belirlenecek. Asil Liste olarak kadro sayısının 5 katı kadar aday belirlenerek Mülakat ve sözlü sınava toplamda 750 aday katılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

CTE İdare Memuru alımı başvuruları 31 Ocak 2022 tarihi ile sona erecek olup başvuru sonuçları izleyen günlerde Sözlü sınav ve mülakata girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sözlü sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) bilahare ilân edilecektir. İlgili sonuç ilanının 15 Şubat 2022 tarihine kadar duyurulması bekleniyor.

İdare Memuru Alımı Sınav Konuları Nelerdir?

Sözlü sınav konuları;

- İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40 puan,

- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20 puan,

- Genel kültür 40 puan,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

Mülâkat konuları;

- İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,

- Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülâkatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim