Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkiefleri Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. CTE bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 10 farklı şehirde olmak üzere 160 kişilik boş kadro ile Ceza ve İnfaz Kurumu Katibi alımı yapılacak. Alımlar 10 farklı şehirde yapılacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı peki kimler başvuru yapabilecek? KPSS detayı nedir?

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK!

CTE Alımları 9, 10, 11 ve 12’nci dereceli kadrolara, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumları için 160 kadrolu ceza infaz kurumu kâtibi alımı yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

CTE adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

KPSS Şartı Detayları:

ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Sağlık Şartı:

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

Yaş Şartı:

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2020 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak ve Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

KATİPLİK BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

CTE Katip alımı için başvurular 18 Ocak 2021 tarihi ( Bugün ) başladı. Adaylar başvurularını en geç 05 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirecekler.

Ayrıca Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü başvuru yönteminde değişiklik yaptı. 15 Ocak 2021 tarihi ile gelen son dakika duyurusu ile şahsen yapılacak başvurular Elektronik ortamda şeklinde değiştirildi. Bu yönde yapılacak değişiklik " Covid-19 salgın hastalığı kapsamında alınan tedbirler nedeniyle başvuruların 18.01.2021 – 05.02.2021 (23:59:59’a kadar) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınması kararlaştırılmıştır.  " şeklindedir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI KILAVUZU

Editör: TE Bilisim