Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı yapacağını ilan etti. Adayların uzun süredür beklediği ilan 28 haziran 2019 tarihi itibari ile Resmi gazete'de duyuruldu ve ardından Bakanlıkta bu yönde açıklama yaptı. CTE alımları için farklı 11 kadro bulunuyor. Adaylara bu yönde sözlü sınav yapılacak ve sözlü sınav sonucuna göre adayların ataması yapılacaktır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detaylı kadro dağılımı hakkında bilgileri aktarıyor ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iki farklı ilan yayımladı. İlk yayımladığı ilanda Erkek adaylar içerisinden ve sadece lisans mezunu olanların başvuru yapabileceği 171 kşilik memur kadrosunu duyurdu. Bu yönde, 108 Psikolog, 24 Sosyal Çalışmacı, 36 Öğretmen ve 3 Veteriner Hekim alacak. 

Bir diğer ilana göre ise lise, ön lisans ve lisans mezunu olanların ve erkek veya bayan adayların başvuru yapabileceği kadrolar bulunmaktadır. Bu bağlamda, 6.126 İnfaz ve Koruma memuru, 247 büro personeli ( ceza infaz kurumu katibi ) 91 Hemşire, 84 Teknisyen, 169 Destek Personeli ( aşçı ), 2 Destek Personeli ( Kaloriferci ) olmak üzere toplamda 6 bin 743 personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6 bin 914 memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 pıuan türünden en az 70 puan almış olmak, Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi genel nitelikler aranacaktır.

CTE ve İKM alımı için özel şartlara ulaşmak için Buraya Tıkayınız.

BAŞVURULAR:

Ceza ve Tevkifevleri alımları ve adalet bakanlığı alımları için adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayablecek ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular bazı istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacak.

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Lisans Mezunu 171 Erkek Memur adayları için Dağılım:

6 bin 743 İKM , Büro Personeli, Destek Personeli, Teknisyen alımı için kadro dağılımı:

Editör: TE Bilisim