Adalet Bakanlığı CTE 400 memur alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre Ceza ve İnfaz Kurumlarına Kadın Erkek adaylar içerisinden 9 uncu ve 5 inci kadrolarına İdare Memuru alımı yapılacak. 100 Kadın ve 300 Erkek memur adayı alımı yapılacak olup başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberimizdedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumlarına İdare Memuru Öğrencisi alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler talep edilecek. Özel olarak ise, Yaş, KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak,
  • Herhangi bir Suç Hükümlülüğü olmamak,
  • Güvenlik Soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

İdare Memuru Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

Yaş Şartı: Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 11.12.2020 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS LİSANS Genel Yetenek- Genel Kültür Sınavı 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmıştır.) tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (06/09/1985 ve sonrası doğumlu olanlar),

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adalet bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumlarına İdare Memuru alımı için başvurular 27 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak. En geç 11 Aralık 2002 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Adaylar başvurularını sadece Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru Formu ve Başvuru Süreci başladığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU