Merkezi atamalar 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ve sonuçları açıklanan adaylar merak ile bu tarihi ve kadroların yayımlanmasını beklemekteydi. Dün kadrolar duyuruldu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da kaç memur alımı yapacağı öğrenildi. Beklenenden daha az alım yapacak olan kurumdan üzücü bir haber var. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece lisans mezunları için alım yapacak.

Önlisans ve Ortaöğretim Kadrosu Yok

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında adaylar KPSS puanları ile tercih yapabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sadece 48 kişilik alım yaptığı öğrenildi ve önlisans ile ortaöğretim mezunlarına kadro ayrılmadı.

Lisans Mezunu : 48 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok
ÖnLisans Mezunu : Alım Yok

En çok adayın girdiği önlisans ve ortaöğretim mezunu memur adayları malesef Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kadrolarına başvuru yapamayacak. Öte yandan lisans mezunu adaylar başvuru yapmak için 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerini bekleyecek. Bu tarihin gelmesi ile adaylar nitelik kodlarına uygun olan tüm kadrolara başvuru yapabilecek.
Editör: TE Bilisim