Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları adresi üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine Kurum için olmak üzere 820 Memur Alımı yapacağını bildirdi.

Buna göre Bakanlık Taşra Teşkilatında bulunan eksikliğini gidermek üzere Milli Emlak Uzmanı kadroları için Bakanlığın milli emlak personeli için kurum içi Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavı yapılacaktır. Sınava sadece belirtilen nitelikleri sağlayan adaylar katılabilecek.

820 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru Şartları Nedir?

Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavına İlişkin Usul ve Esasların 5 inci maddesine göre Milli Emlak Uzmanı olarak atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranacaktır:

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez veya taşra kadrolarında bulunmak (diğer kamu kurum veya kuruluşlarında geçici görevli olanlar dahil),

Sınav tarihi itibarıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez veya taşra kadrolarında en az üç yıl görev yapmış olmak,

Sınav tarihi itibarıyla son üç yıl içinde uyarma ve kınama hariç herhangi bir disiplin cezası almamış olmak,

Son ön başvuru tarihi olan 05/09/2022 tarihi itibarıyla en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülteler ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sadece belirtilen nitelikleri sağlayan adaylar sınava katılabilecektir. Başvurular başlamış olup sadece İnternet'ten yapılacak başvurular kabul edilecektir. Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da başvuruda bulanabilecektir.

Başvuru Tarihleri: 25 Ağustos - 5 Eylül 2022

Başvuru Adresi: Adaylar başvurularını e-Devlet sisteminden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yapmak suretiyle, sınav başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

İLANIN TAM METNİ BURADA