Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre Bakanlık KPSS 2022/12 tercvih kılavuzu ile bünyesine 80 kişilik kadro ile 3 farklı alanda memur alımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda KPSS 2022/12 kapsamında alım yapılacak. Kontenjan bilgisi ve başvuru şartları hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

80 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Çevre Bakanlığı yayımladığı KPSS 2022/12 tercih kılavuzu ile bünyesine Lisans mezunu adaylar içerisinden,

  • 39 Mühendis,
  • 7 Mimar,
  • 34 Avukat,

alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Söz konusu yayımlanmış olan KPSS 2022/12 tercih kılavuzu için adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise;

a. Mühendis, mimar, avukat ve büro personeli pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

b. Sağlık bakımından mühendis, mimar, avukat ve büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

c. KPSS’ye girmiş ve 2022-KPSS ön lisans sonuçlarına göre KPSS P93, lisans sonuçlarına göre KPSS P3 puanı almış olmak.

d. 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9’uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi sebebiyle, Avukat kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların Avukatlık Ruhsatnamesine tercih işlemlerinin son günü itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır. Avukatlık stajının tamamlanması ve Avukatlık Ruhsatının alınması için başvuruda bulunulması, adaylara “Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak” koşulunun arandığı kadro veya pozisyonlara başvuru hakkı vermez.

Nitelik Koduna Göre Özel Nitelikler:

4561 Nitelik Kodu: Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

4611 Nitelik Kodu: Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4639 Nitelik Kodu: Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4669 Nitelik Kodu: İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4677 Nitelik Kodu: Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4679 Nitelik Kodu: Maden Mühendisliği veya Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4681 Nitelik Kodu: Jeofizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4685 Nitelik Kodu: Jeoloji Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Jeolojisi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4689 Nitelik Kodu: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4703 Nitelik Kodu: Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak

7205 Nitelik Kodu: Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak.

Tercihler Ne Zaman?

KPSS 2022/12 tercih kılavuzu için adaylar tercihlerini 7 - 12 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Bu kapsamda tercihler sadece ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapılacak.

TERCİH KILAVUZU BURADA: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/cevre-bakanligi-kpss-202212-tercih-kilavuzu-ile-1587-memur-alimi-on-lisans-ve-lisans-h43349.html