Türkiye genelindeki kamu kurumlarına memur alımı ilanları açıklandı bu kapsamda ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 2021 KPSS tercihleri 23 Temmuz tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Adaylar başvurularını ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Bu kapsamda kamu kurumlarında ilk defa memur olmak isteyen adayların tercih işlemleri nasıl yapılacağını merak edilen konular arasında yer almakta. Eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan diğer eğitim üzerinde ise 2 yıllık meslek yüksek okulu ve Lisans mezunu olan adayların 2018 KPSS sınavına girmiş olmaları gerekmektedir.

2500 den fazla açıklanan kadroya atamalar en yüksek KPSS puandan itibaren sıralama yapılarak gerçekleştirilecektir. Yüksek KPSS puanı olan adaylar tercihlerde ataması olacak. Adaylar lise düzeyinde, ön lisans düzeyinde ve lisans düzeyindeki açıdan kadroların tercih numaralarını aday işlemleri sistemi üzerinden giriş yapmaları ile 30 tercih hakları bulunabilecek. Bu atamalardan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 25 memur alımı ilanı detaylarını aktarmak istiyoruz. Bu kapsamda en az 2 yıllık meslek yüksek okulu ile Lisans mezunu 25 memur alınacak. Önlisans mezunu adayların başlayabileceği 15 kadro bulunuyor.

ANBAR MEMURU MÜHENDİSİ ALIMI;

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün alım yapacak kadrolardan en fazla Anbar memuru kadrosunda alın gerçekleştirilecek. Ankara, Giresun, Rize illerinde 10 farklı tercih bulunuyor. Lisans mezunu adayların başla yapabileceği kadrolarda ise Mühendislik pozisyonda 9 tercih yapılabilecek bu tercihler Artvin ve Rize illerinde gerçekleştirilecek. 2 yıllık mezunların için başvuru şartlarında 3173 nitelik koduna sahip olmaları isteniyor. 4 yıllık mezunların 4836 ile 4845 numaralı nitelik kodlarına sahip olmak istenmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNLARI;

3173 Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak.

LİSANS MEZUNU;

4845 Bitkisel Üretim,Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Tarla Bitkileri,Toprak, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bahçe ve Tarla Bitkileri, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri lisans programlarının birinden mezun olmak