FETÖ kapsamında ihraç edilen memurların boşalttıkları kadroların doldurulması için bakanlıklar ve kurumlar ortak çalışma yürütmeye devam ediyor. Bilindiği gibi çıkan KHK kararları ile meslekten ihraç edilen memur kadar memur alımlarının yapılacağı belirtilmekteydi. Ancak net olarak sayı belli olmadığı için sayı olarak açıklama yapılmamaktaydı. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önemli bir açıklama yaparak memur olmak isteyen adaylara büyük bir müjde verdi. Buna göre yapılan açıklama ile 60 bin yeni memur alımı yapılacağı duyurulurken hangi alanlar için alımların yapılacağı da açıklandı.

Hangi Alanlar İçin Alım Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre FETÖ'den ihraç edilenlerin yerine toplam 60 bin yeni memur alımı yapılacak. Mehmet Müezzinoğlu FETÖ'den dolayı 70 bin 784 kişinin ihraç edildiğini duyurarak bu memurların yerine toplam 60 bin yeni memur alımı yapılacağını duyurdu.

Mehmet Müezzinoğlu alım yapılacak alanları ise şu şekilde ifade etti; Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için 60 bin yeni memur alımı yapılacak. Tabi bu alımlardan ziyade önümüzde ki sene içerisinde kamu kurumları da binlerce memur alımı yapılacak. Yeni memur alım haberleri ya da bakan açıklamaları geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. Şu an için 60 bin yeni memur alımının ne zaman ve hangi şartlar aranarak yapılacağı bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim