Mart ayında yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre KPSS en az 60 puan ile alım yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 50 kişilik kadro ile alım yapılacak. İlan mart ayında yayımlanmıştı ancak Koronavirüs nedeni ile başvuru süreci ertelenmişti. Bu kapsamda geçtiğimiz ay resmi Gazete'de güncelleme ilanı yayımlanarak tekrar aktif edildi. Bu kapsamda haberimizde başvuru süreci ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesne 50 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı gerçekleştirecek. Sadece Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan için adaylardan, kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Ön Lisans mezunları başvuru yapabilecek olup başvuru şartları haberin devamındadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi alımını yapacağı itfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS, Yaş, Boy ve itfaiyeci şartları gibi şartlar aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Meslek Yüksekokulların Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarından mezun olmuş olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı: Son başvuru tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak,

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve bayanlada 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Resmi Gazete'de 20 Haziran 2020 tarihinde yayımlanarak tekrar düzenlenen ilana göre başvuru süreci 17 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. Adaylar başvurularını en geç 27 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular www.tekirdag.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte sağlık personeli gözetiminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Dairesi Başkanlığı 100.Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi No: 1 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ adresinde boy ve kilo ölçümü için verilecektir.

Başvuru formu ve ilana başvurular başladığında haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim