İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resmi gazetede memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi gazete'nin 16 Nisan 2022 tarihli yayımlanan ilanlarına göre Büyükşehir Belediyesine bağlı olan İETT bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Müfettiş yardımcısı alımı yapılacağını bildirdildi. Belediye memur alımları yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İETT bünyesine genel İdare Hizmetleri sınıfında Müfettiş yardımcısı pozisyonunda 6. dereceli kadroya 3 Memur Alımı yapılacak.

Başvuru Genel Ve Özel Şartları Nedir?

Belediye İETT genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmama, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru şartları İse:

2020 veya 2021 yıllarında ÖSYM taradfından 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS den A grubu puan türüne göre P48 puan türünden en az 80 puan almış olmak,

En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari bilinler fakültelerinden en az dört yıllık mezun olmaş olmak,

Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını tamamlamamış olmak,

İETT Müfettiş yardımcılığı sınavına. iki defadan fazla katılmamış olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İETT Memur Alımı başvuruları 9 Mayıs 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda https://iett.istanbul adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim