Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 Memur Alımı için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilan için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 30 kişilik kadro için alım yapılacak. Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere yazılı veya sözlü olarak iki aşamalı sınav ile Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

5 FARKLI ALANDA 30 MEMUR ALIMI ALANLARI:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) 30 kişilik boş kadro ile 5 farklı alanda alım yapılacak. Bu yönde alımlar şu alanlarda yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Memur alımı için adayların bazı şartları taşıyor olmaları gerekmekte olup bunlar, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, Eğitim niteliği, KPSS ve Yaş niteliklerinden oluşmaktadır. Bu kapsamda,

  • En az dört yıllık lisans öğrenimi veren, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrikelektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 2021 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 ve sonraki tarihlerde doğanlar).
  • 2019 ve 2020 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre aşağıda belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlar arasında alanlar itibarıyla yüksek puandan düşük puana doğru yapılan sıralama sonucunda; Hukuk alanında, KPSSP3 veya KPSSP4 puan türlerininden, Sosyal Bilimler alanında  KPSSP3 veya KPSSP48 puan türlerininden ve  Mühendislik alanlarında, KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 memur alımı başvuruları Bugün ( 10 Şubat 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Giriş sınavına katılmak isteyen adayların öncelikle kariyer.btk.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak elektronik ortamda göndermeleri gerekmektedir.

Bu yönde adaylardan,

a) Başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti,

b) Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği (e-devlet çıktısı kabul edilir, denkliği olanlar denklik belgesini de ibraz etmelidir.),

c) KPSS sonuç belgesi,

istenecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim