Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 120 memur alımı yapacağını ilan etmişti. Yayımlanan ilana göre başvurular 20 Kasım 2019 tarihi ile 29 Kasım 2019 tarihleri arasında alındı ve alımlar merkez Ve Taşra teşklatına yapılacak.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu toplamda 120 kişilik kadro ile alım yapacak. Alımlar 5 farklı alanda yapılacak olup yazılı ve sözlü sınavdan başarılı olan adayların atamaları yapılacaktır. Bilişim Uzman yardımcısı alanında yapılacak alımlarda, Sosyal Bilimler, Hukuk ve Mühendislik alanları yer aldı.

DEĞERLENDİRMELER:

Başvuruda bulunmuş adyalar KPSS puanı durumuna göre başvuru yaptı. Bu kapsamda aday Yazılı sınava katılan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak üzere öğrenim alanları itibarıyla yapılacak sıralamada, atama yapılacak boş kadro sayısının 4 katı aday başarılı kabul edilerek sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Alanlar itibarıyla son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava davet edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BTK memur alımı başvuru sonuçları için kurum herhangi bir tarhi belirlemedi. Ancak ilgili duyurunun önümüzdeki günlerde Aralık başı veya ikinci haftasında duyurulması bekleniyor.Çünkü sınavlar 21 Aralık 2019 tarihinde başlayacak.

YAZILI SINAV TARİHLERİ:

Yazılı sınava katılacak adaylar Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir. İlanda yer alan adaylar önce yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınav; merkez teşkilatı için 21 - 22 Aralık 2019, taşra teşkilatı için 28 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da (Başvuruların bitimine müteakip Kurumumuz web sayfasında sınav yeri ve saati yayınlanacaktır) yapılacaktır.

İlanın tam metnine ulaşarak ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.