Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağını bildirmişti. Memur alımı duyurusu Mart ayında yapılmış olup başvuru süreci Nisan ayı içerisinde yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki bilgileri incelemeleri gerekmektedir.

Başvuru Ekranı Açıldı!

BTK Memur alımı için başvuru ekranı açıldı. Kariyer adresi üzerinden en geç 13 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Sadece başvuru şartlarını sağlayan adaylardan başvuru alınacak. Başvuru ekranı ve başvuru kılavuzunu sizlerle paylaşacağız.

82 Memur Alımı Yapılacak! 6 Farklı Alan Dağılımı Nedir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 82 kişilik boş kadro ile memur alımı 6 farklı alanda yapılacak. Alımlar, Hukuk, Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Matematik alanlarında yapılacak. Bu kapsamda,

KPSS ve Yabancı Dil Puan şartı Aranacak!

BTK adaylardan KPSS şartı talep edeceğini bildirdi. Bu kapsamda adayların 2020 veya 2021 yıllarında Lisans seviyesinde yapılan KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İstenen KPSS Puanı ile,

  • Hukuk alanında KPSSP4,
  • Sosyal Bilimler alanında KPSSP48,
  • Mühendislik ve Matematik alanlarında KPSSP2,

Ayrıca adaylardan İngilizce Yabancı dil sınavı şartı da aranacak. Bu yönde en az 50 puan ya da dil yeterliği bakımından denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer puan almış olmak gereklidir.

Genel Başvuru Şartları, Eğitim ve Yaş Şartı:

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. Maddesindeki şartlar aranacak.

Öte yandan adayların Giriş sınavının yapıldığı yılım Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Eğitim şartı olarak ise Yukarıdaki alım yapılacak alanlarda eğitimini tamamlamış veya Yurtdışında eğitim alanlar için Denkliği bulunmak şartı aranacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim