Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şubat ayında yayımladığı ilan ile bünyesine memur alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar başvurularını 20 Şubat 2019 tarihi ile 06 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Buna göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvuru yapmış olan adaylar büyük heyecan ile başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemekteler. Başvuru kılavuzuna göre sonuçların açıklanacağı tarih belliydi ancak sonuçlar açıklanmadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilan ile bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 387 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını belirtmişti. Bu yönde adaylar bazı şartları taşımaları dahilinde başvuruları alındı.

Adaylardan lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartları ve memur kadrosuna göre belirtilen eğitim şartlarını taşımaları gerekliydi ve bu yönde başvuru yaptılar. Toplamda 42 farklı kadro ile alım yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayımlanan başvuru kılavuzunda adaylar için bazı bilgilendirmeler yapıldı. Bu bağlamda 387 memur alımı başvuru sonuçları başvuruların bitmesi ile birlikte açıklanacaktı. yani kılavuza göre sonuçlar 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanacağı belirtilmişti ancak sonuçlar henüz açıklanmadı.

SONUÇLARI EKRANI!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuru sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor ve adaylar başvuru sonuçlarını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi olan www.diyarbakir.bel.tr adresinden Sınav Giriş Belgesi şeklinde yapılacak duyuru ile öğrenebilecekler.

SONUÇLARDAN SONRA HANGİ AŞAMALAR YAPILACAK?

387 Memur alımı sonuçları açıklandığında adaylara sınav yapılacak. Sonuçlarla birlikte adaylara Sınav Giriş Belgeleri de verilecek olup bu belgeler ile Sınava irş yapılacak. Sınav sözlü olarak yapılacak olup sınav konularına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Sınav Diyarbakır Büyükşehir belediyesi bağlı kültür kongre merkezi hizmet binasında (yenişehir istasyon caddesi no:65) belirtilen Sınav Giriş belgelerindeki tarih ve saatte yapılacak. Ayrıca İtfaiye eri için sözlü sınavla uygulamalı sınavda yapılacak.

Sınav Konuları:

• Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

• Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

• 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu • Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

• İtfaiye eri sınavı; sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır.

• Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

Belediye için 387 memur alımı başvuru sonuçları açıkladığında anında haberdar olmak için İşni Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Veya bizler isosyal medya üzerinde takip ederek ilanları ve sonuçları anasayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim