Belediye 30 Memur Alımı ilanı yayımladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere belediye Zabıta yönetmeliğine göre 30 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. peki mezuniyete göre özel nitelikler nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gaziosmanpaşa Belediyesi 30 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapacak. Başvuru şartlarını taşıyan Kadın veya Erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy ve Sürücü belgesi şartları aranacak.

Genel Şartlar:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediye Zabıta Memuru alımı için adyalardan özel olarak, KPSS, Yaş, Boy gibi nitelikler aranacak. Bu kapsamda,

KPSS şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli 2918 satılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Yaş şartı: Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Eğitim şartı:

Lise mezunu 10 Kişi alınacak olup, Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (Lise veya dengi) mezun olmak gereklidir.

Ön Lisans mezunları 10 kişilik için, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler, Adalet Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Lisans Mezunu 10 kişilik kadro için, Fakültelerin; Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi Lisans programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Gaziosmanpaşa Belediyesi memur alımı başvuruları 31 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 04 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece (Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi - Merkez Mah. Cumhuriyet Meydanı No:20 Gaziosmanpaşa / İSTANBUL) adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim